Een goed interieur een succesvol bedrijf!

Een interieur kan een bedrijf maken of breken, dat is mijn stelling. Is het interieur van een kantoor, restaurant of sportschool echt zo belangrijk? Het korte antwoord is: ‘Ja’!
In deze blog 6 argumenten waarom je een bedrijf succesvol maakt door een transformatie van het interieur. 

1. Het interieur trekt aan of stoot af.

Mensen zijn bewust of onbewust niet graag in een onaantrekkelijke ruimte. Of dat nu een kantoor, sportschool of restaurant is. De indeling, verlichting, kleuren, materialen en meubels moeten kloppen anders komen mensen niet terug. Ze voelen zich onprettig in uw bedrijf. Wat u ook belooft te leveren: als de uitstraling van uw pand niet matcht met uw woorden, overtuigt u niemand. Ook personeel heeft bepaalde behoeftes om goed te kunnen functioneren. Een bedrijf moet niet alleen visueel kloppen maar ook functioneel in orde zijn. Zo werken sommige mensen graag in afzondering, maar een bedrijf moet wel een interactief deel hebben waar collega’s elkaar kunnen ontmoeten en in een prettige omgeving zaken kunnen bespreken. Niet dat ze aan het einde van de dag niet kunnen wachten het gebouw uit te vluchten, maar het prima vinden nog een uurtje door te werken of nog een borrel te doen.

2. Het interieur straalt uit waar het bedrijf voor staat.

Als u besluit Van Essen Interiors in te schakelen om het interieur van uw bedrijf aan te pakken dan bespreek ik eerst met u de visie en de te bereiken doelgroep van uw bedrijf. Zowel qua klanten als qua personeel. Wat wilt u als bedrijf uitstralen, welke klanten en welk personeel wilt u aantrekken. Wat zijn uw doelstellingen voor de komende jaren? Hier pas ik zowel visueel als functioneel het ontwerp voor uw bedrijf op aan. U zult zien dat u de kosten aan het interieur snel terug verdient in stijgende winstcijfers. Denk maar na, klanten die graag (terug) komen, personeel dat graag in uw bedrijf werkt en een goede teamspirit heeft. En ook u zelf werkt prettiger en productiever. Dat is de basis van een succesvol bedrijf.

3. Een succesvol interieur een succesvol bedrijf.

Ook leert de ervaring, dat gesprekken over de identiteit, kernwaarden en visie voor de toekomst van het bedrijf, ondernemers dwingt na te denken over het bedrijf. Het geeft het bedrijf een duidelijker ‘vaarrichting’. Het nieuwe interieur straalt vervolgens al het beoogde succes uit en zal daardoor ook het gewenste succes sneller aantrekken. Wacht dus niet met aanpassing van het interieur tot het bedrijf meer winst maakt, maar draai het om en besef dat het bedrijf meer winst zal maken als het interieur al die toekomstige versie van het bedrijf uitstraalt. Die winst komt daarna sneller en waarschijnlijk in veelvoud.

4. Een gezellig en verbindend interieur voor personeel.

Bovendien kun je als werkgever anno 2023 gewoon niet meer aankomen met ongezellige ongezonde werkruimtes. Overal is personeelstekort en je bindt werknemers niet aan je als het bedrijf niet prettig is om in te vertoeven. Voor jouw bedrijf 10 anderen. Een succesvol bedrijf dat richting grotere doelen ‘vaart’ is een bedrijf dat toekomstperspectief en groeimogelijkheden biedt en dus werknemers weet te binden. Voeg hierbij het sociale en psychologische component toe dat mensen in de eerste plaats sociale dieren zijn en graag willen verbinden met anderen, en je weet dat een bedrijf een mooi en functioneel interactief deel hoort te hebben. Een plek waar collega’s elkaar ontmoeten tijdens werk voor een praatje, even kunnen ontspannen en fijn kunnen zitten met een drankje nadat het werk is gedaan.

5. Bedrijfsinterieur speelt in op specifieke behoeften.

Ook heeft ieder bedrijf weer zo haar bijzonderheden waar het interieur op dient te worden aangepast. Zo weet ik uit ervaring, na 20 jaar mijn eigen advocatenkantoren te hebben gehad, dat een advocatenkantoor cliënten vertrouwelijkheid moet kunnen bieden. Dat betekent dat er wellicht meerdere wachtkamers moeten zijn. Dat er aandacht moet zijn voor geluidsisolatie van spreekkamers en dat telefoongesprekken van ondersteunend personeel niet door derden worden gehoord. Ook de akoestiek in spreek- en werkkamers is belangrijk. Een ander onderschat aspect is bovendien wat verkeerde verlichting doet met uw klanten en personeel. Het kan in het beste geval een ruimte ongezellig doen ogen, maar in het slechtste geval werknemers ziek maken. Urenlang werken in te fel of juist te weinig licht, kan maken dat mensen slechter slapen en daardoor minder productief worden en daarnaast chronische hoofd- en oogklachten krijgen en zich daardoor vaker ziek melden.

6. Laat bedrijfsinterieur over aan interieur specialist

Een goed zakelijk interieur ontwerp houdt rekening met alle aspecten die ik hierboven heb genoemd en nog veel meer.
Het is echt een vak apart en u zult merken dat een interieur professional toch met ideeën komt waar u zelf niet opgekomen was.
Bespaar u de vele uren winkelen en uitzoekwerk met het risico alsnog verkeerde aankopen te doen. U kunt beter doen waar u goed in bent: uw onderneming leiden. Laat de interieur professional doen waar hij / zij goed in is: uw interieur onder handen nemen.
Bent u er klaar voor úw bedrijf naar een volgend niveau te tillen? Ik hoor graag wat ik voor u kan betekenen!

Marielle van Essen
Interieur ontwerper

Mariellevanessen-interieurontwerper

Marielle van Essen

Welkom op de BLOG pagina van Van Essen Interiors. Ik ben Marielle van Essen, interieur ontwerper, en ik neem jullie graag mee in de wereld van interieur. In mijn blogs schrijf ik over interieur trends, geef ik adviezen en neem jullie mee in mijn projecten. Voor meer inspiratie, volg me op @vanesseninteriors

Related Posts