Cursus Midjourney voor Interieur Professionals

Cursus Midjourney voor Interieur Professionals

Op maandag 24, woensdag 26 en vrijdag 28 juni 2024 van 10.00 – 14.30 uur (wachtlijst), en inmiddels ook 30 juni (online, nog plek) en 2 juli 10.00 – 14.30 uur (live, nog plek)  geven Midjourney specialist Brenda de Vries van https://www.brendadevries.com/ en ik, Marielle van Essen www.vanessen-interiors.com een cursus Midjourney speciaal voor interieur professionals. De live cursus is bij creative hotspot Fosbury & Sons aan de Prinsengracht 769 in Amsterdam. De online cursus op 30 juni aanstaande gaat via Zoom. De cursus duurt in totaal 4,5 uur (met een pauze van 30 min). Brenda en ik leren de deelnemers in die paar uur om ook zelf geweldige beelden te maken: eigen interieurontwerpen, eigen productontwerpen, eigen textures en nog veel meer. Voor wie zich meteen wil aanmelden is dit de link: https://calendly.com/brenda-ai/midjourney-voor-interieur-professionals?month=2024-06

Ook is deze cursus te boeken via De Interieurclub via deze link.

In deze blog meer over dit AI fenomeen Midjourney en wat Brenda en ik tijdens de cursus gaan doen.

Moet je veel ervaring hebben met AI voor Midjourney?

Om sommige lezers maar meteen gerust te stellen: ik ben zelf totaal niet handig met computers. Regelmatig roep ik wat computerzaken betreft de hulp in van anderen, laat staan dat ik veel ervaring heb met AI.  Maar sinds ik zelf een cursus Midjourney heb gevolgd bij Brenda de Vries ben ik helemaal om. Het kost je een dagdeel om Midjourney redelijk tot goed onder de knie te krijgen. Begin je net als ik meteen als een bezetene te prompten, dan heb je binnen no time ook de ervaring om steeds sneller, steeds gavere beelden uit Midjourney te krijgen. Het plaatje hieronder, kostte mij ongeveer 2 minuten om in Midjourney te maken, om even een idee te geven.

hotel lobby organic shapes
hotel lobby organic shapes

Hoe werkt Midjourney dan?

Verslavend is Midjourney dus. Maar ik krijg regelmatig de vraag hoe het nou precies werkt.

Opdrachten met woorden geven beeld

Eigenlijk is het heel eenvoudigweg. In de chat van Discord/Midjourney leg je met Engelse woorden uit wat je wilt zien en dan druk je op enter. Dit heet ‘prompten’. Midjourney creëert vervolgens naar aanleiding van jouw opdracht beeld dat niet eerder bestond. Dit doet Midjourney op basis van een oneindige database aan beeld en informatie.

Hou je opdrachten simpel!

En nog fijner: Midjourney houdt van simpel. Hoe simpeler hoe beter. Dus gewoon kort en bondig uitleggen wat je wilt zien en je krijgt het mooiste beeld. Dat beeld kun je vervolgens desgewenst nog bijwerken met specifieke commando’s. Ook kun je ander bestaand beeld opvoeren als referentie. Dus gave kunst, een bloem, werk van een designer waar je dol op bent, of gewoon een mooi kleurpalet.

Brenda en ik hebben uiteraard precies voor jullie uitgezocht welke woorden en welke commando’s specifiek voor de interieur – en architectuur branche het mooiste resultaat opleveren. En die krijgen jullie natuurlijk ook te horen tijdens de cursus en mee met de handout die we jullie zullen geven.

Wat  kun je met de beelden in Midjourney?

Wat ook fijn is: de beelden die je in Midjourney maakt, kosten geen ruimte op je computer.  Je maakt deze beelden namelijk online op de server van Midjourney.

Beeld voor moodboards, website, social media

Heb je beeld gemaakt waar je helemaal tevreden over bent, dan kun je deze downloaden op je eigen computer. Vanaf je computer kun je deze beelden vervolgens onder meer gebruiken voor inspiratie, in een concreet ontwerp, in een moodboard voor je klant, op je website, in je blogs of op social media. En…niet onbelangrijk, jij hebt de beelden zelf gemaakt. Oftewel, deze beelden zijn rechtenvrij, althans de rechten liggen bij jou. Jij hebt dit beeld immers zelf in Midjourney gemaakt. En dat is echt bijzonder, omdat de beelden van hoge kwaliteit zijn, zeker als wij je goed leren prompten. Weg met dure fotografen, weg met boetes voor inbreuk op auteursrecht, weg met beelden die je steeds weer opnieuw gebruikt bij gebrek aan beter.

Sneller originele concepten en inspiratie

Want ook de kosten hoef je het niet voor te laten: de cursus is € 249,- ex BTW als je boekt voor 5 juni 2024 (daarna € 275,- ex BTW). Boeken kun je via deze link https://calendly.com/brenda-ai/midjourney-voor-interieur-professionals?month=2024-06/. Midjourney zelf kost slechts 10 euro per maand voor 200 hoge kwaliteit beelden en is altijd op te zeggen. Als je dat afzet tegen de uren die je soms aan het zoeken bent naar geschikt beeld voor het concept dat je in gedachten hebt, of juist bij gebrek aan inspiratie voor een origineel concept. Midjourney geeft je inspiratie én beelden in slechts een paar minuten. Bovendien krijg je met dezelfde prompt steeds weer ander beeld. Dus zelfs al wil je een vergelijkbaar ontwerp voor een volgende klant, dan nog zijn je foto’s in je moodboards steeds weer uniek. Geeft een klant aan dat hij iets meer zwart accenten zou willen in het ontwerp, dan pas je je eerdere prompt wat aan en hup je hebt vergelijkbaar beeld maar dan met zwart accenten.

Bijzonderheden Midjourney boven andere AI-tools

Wat Midjourney daarbij onderscheidt van andere AI tools, is dat de beelden echt van ongeëvenaarde kwaliteit en originaliteit zijn.

Grote architecten werken al met Midjourney

Het is niet voor niets dat een van de meest beroemde architecten Zaha Hadid, gebouwen standaard ontwerpt door eerst een heel team aan digitale architecten concepten te laten ontwerpen in Midjourney. Bij een gaaf en interessant beeld van een gebouw waar de klant enthousiast over is,  wordt een ander team samengesteld om te onderzoeken of en hoe het in Midjourney gegenereerde beeld in de realiteit te gaan maken.

Zaha Hadid werkt met Midjourney team

Om je een idee te geven van de gebouwen van de hand van Zaha Hadid, zie haar website hier https://www.zaha-hadid.com/ en voor ook interieurs en product ontwerp haar instagram account https://www.instagram.com/zahahadiddesign/. En zie ook een beeld hieronder uit Midjourney door mijzelf geprompt maar dan in de stijl van Zaha Hadid. De opdracht, prompt, is vrij eenvoudig: ‘architectural design of a luxury villa in the style of Zaha Hadid, dimmed colors white, beige, grey and soft terra, located in dry deserted high mountains during sunrise –style raw –s 750 –v 6.0′ 

Zaha hadid architecture
Zaha hadid architecture

Haal grotere en gavere klussen binnen

Kortom, je kunt opdrachtgevers echt verassen met ontzettend gave en ook uitvoerbare interieur ontwerpen. Je haalt hiermee in potentie gavere klussen binnen, omdat je met je Midjourney skills straks kunt laten zien dat je originelere concepten kunt bedenken en het beeld dat je hiervan toont uniek en high end is. Niks Pinterest plaatjes van anderen, laat staan knipsels uit magazines.

Ontwerp je eigen kleden of meubellijn

Overigens kun je – mocht je ambitie daar liggen – ook wat vaker zelf stoffen, kleden, behang of meubels ontwerpen. Wellicht raakt een bedrijf of merk geïnteresseed in het in productie brengen van jouw product ontwerp. Voor je het weet heb je straks je eigen behang, kleden of meubellijn. Zie hieronder een voorbeeld van een kleed dat ik in 2 minuten heb ontworpen in Midjourney inclusief de locatie en het uitzicht waar het kleed is geplaatst: zien jullie waar het is?

design carpet paris  

Of misschien wil jij juist hele bijzondere hospitality concepten bedenken, zoals de door mij eveneens in 2 minuten in Midjourney ontworpen houten bar hieronder. Hoe gaaf en origineel is een dergelijke ontwerp voor een bar voor een horeca ondernemer die graag iets unieks neer wil zetten.

walnoot bar amsterdam

Je kunt voor de Nederlandse markt ontwerpen, maar natuurlijk ook voor de booming interieur markt in Dubai, zie hieronder de blauwe natural stone tafel met walnoten stoelen die ik in Midjourney ontwierp.

natural stone table

Kun je je al een beetje voorstellen hoe Midjourney je horizon als interieur ontwerper kan verbreden? De mogelijkheden zijn eindeloos. Overigens kun je ook zelf seamless textures maken en invoeren in Sketchup, maar daar vertellen we in de cursus meer over:-)

Meer informatie over de cursus Midjourney voor interieur professionals

Midjourney is kortom niet meer te negeren voor creatieve beroepsgroepen. Negeer je de ontwikkelingen binnen AI en meer specifiek Midjourney, dan rent de concurrentie je voorbij met snellere, mooiere en originelere ontwerpen.

Midjourney toegespitst op de wensen van interieur professionals

Maar vooral vanuit mijn beroepsgroep van interieur ontwerpers en interieur stylisten kwam de afgelopen weken regelmatig de vraag wat Midjourney nu wel en niet kan. Daarom hebben Brenda de Vries en ik de hoofden bij elkaar gestoken en de afgelopen weken een cursus Midjourney gemaakt speciaal voor interieur professionals. Hieronder nog wat beeld waar ik zelf nog even mee bezig ben geweest deze week: een Japandi ruimte voor bijvoorbeeld een event space en een holiday home in Tulum.

wabi sabi japanese room

 

tulum villa design

Kreeg overigens meteen zin in vakantie bij dit laatste plaatjes, maar dat terzijde:-)

Tot ziens op 24, 26, 28 juni, 30 juni of 2 juli 2024!

Zien we je ook eind juni of begin juli op een van de cursus dagen? Mocht je nog vragen hebben, schroom dan niet me even te mailen op marielle@vanessen-interiors.com. Ik probeer iedereen binnen 48 uur te antwoorden. Hieronder nogmaals de aanmeldlink!

https://calendly.com/brenda-ai/midjourney-voor-interieur-professionals?month=2024-06

Liefs,

Marielle van Essen
Interieur ontwerper / Midjourney expert 

Mariellevanessen-interieurontwerper

Marielle van Essen

Welkom op de BLOG pagina van Van Essen Interiors. Ik ben Marielle van Essen, interieur ontwerper, en ik neem jullie graag mee in de wereld van interieur. In mijn blogs schrijf ik over interieur trends, geef ik adviezen en neem jullie mee in mijn projecten. Voor meer inspiratie, volg me op @vanesseninteriors

Related Posts