Blog

Met enige regelmaat schrijf ik over de nieuwste trends en ontwikkelingen op architectuur en interieur gebied. Zowel wat betreft woningen als bedrijven. Ook leg ik wat meer uit over wat interieur ontwerp en realisatie voor je huis of bedrijf kan betekenen en hoe een en ander in zijn werk gaat. Wil je meer inspiratie? Volg me dan op Instagram, Pinterest en Linkedin. 

holiday home design

Van interieur ontwerp naar uitvoering

Mensen beseffen vaak niet hoeveel geld, tijd en energie het hen kost om zelf de uitvoering van een interieur ontwerp voor hun rekening te nemen. Dit terwijl een interieur ontwerper hier de kennis en ervaring voor heeft. In deze blog 5 redenen om de interieur ontwerper niet alleen het ontwerp maar ook de uitvoering te laten doen.

Cursus Midjourney voor Interieur Professionals

Op 24, 26 en 28 juni 2024 van 10.00 – 14.30 geven Brenda de Vries en ik live aan max 3 x 10 deelnemers de cursus Midjourney voor interieur professionals. In slechts 4 uur leren we je hoe met de juiste opdracht, prompt, in slechts enkele minuten de meest geweldige beelden te genereren die je oneindig veel inspiratie geven, je helpen bij je moodboards en

Een goed interieur een succesvol bedrijf!

Een interieur maakt of breekt een bedrijf, dat is mijn stelling. Regelmatig krijg ik de vraag of een goed interieur echt zo belangrijk is voor een kantoor, restaurant of hotel. En het antwoord is volmondig ja. In deze blog 6 redenen waarom je als bedrijf niet zonder een goed interieur kunt.

5 favoriete interieur stijlen van 2023

Als ontwerper vind ik dat ieder interieur uniek moet zijn, want toegespitst op de wensen en bijzonderheden van de opdrachtgever en gebruikers. Maar bestaande stijlen geven wel houvast aan welk soort interieur de opdrachtgever een sterke voorkeur heeft. Ik neem jullie daarom graag mee in een vijftal stijlen die ik zelf regelmatig als inspiratie neem.

Designstoel Pijp beneden

10 tips voor een geweldig interieur!

Als je niet de middelen beschikbaar hebt om een interieur stylist in de arm te nemen, dan kun je natuurlijk altijd zelf nog aan de slag. Zeker als je al een grote voorliefde voor interieur hebt. In deze blog 10 tips om een geweldig interieur te realiseren. Zowel in een woning als in een bedrijf.

De designer Marielle van Essen

De designer: Marielle van Essen

Mag ik mij even voorstellen? Mijn naam is Marielle van Essen en graag vertel ik jullie wat over mijn achtergrond, hoe ik in het interieur vak terecht ben gekomen, waarom ik interieur zo belangrijk vind en waar ik mijn inspiratie vandaan haal. Wellicht inspireer ik je met mijn vak en ontmoeten we elkaar een keer in levende lijve.

Marielle van Essen over verschil interieurstylist en interieurontwerper.

Verschil interieurstylist en interieurontwerper

Zoveel titels zijn er voor interieur professionals dat men soms door de bomen het bos niet meer ziet: interieurstylist, interieurontwerper en interior designer enerzijds. Interieurarchitect, binnenhuisarchitect, binnenhuisarchitectuur, stylist, architect en interieur bouwer anderzijds. In deze blog een uitleg over wie nu wat precies doet.

Hoe creëer ik een Japandi interieur?

Japandi interieurs zijn tegenwoordig helemaal hot. Japandi heeft iets weg van Wabi Sabi en heeft Japanse en Scandinavische elementen in zich. Hoewel het niet altijd duidelijk is wat nu wel en niet Japandi is, zijn er toch bepaalde gemeenschappelijke elementen. In deze blog alles over deze elementen die de Japandi stijl zo eigen maken.

Verlichting

Maak je eigen lichtplan: 5 adviezen!

Goede verlichting is onmisbaar in een fijn interieur en toch gaat dit regelmatig mis. Lichtpunten in nieuwbouwwoningen zijn verkeerd of soms zelfs veel te weinig aangebracht, verlichting is te fel, niet dimbaar of op de verkeerde plaatsen gelokaliseerd. Wij helpen u graag met uw lichtplan, maar hieronder alvast 10 adviezen waar u rekening mee kunt houden voor een goed verlicht interieur.